Biografia

Vuodesta 2018 alkaen taiteen tekeminen on ottanut vähitellen suuremman osan ajastani, ja olen siitä suunnattoman iloinen. Kuvataiteessa olen ollut uuden heräämiseni jälkeen kiinnostunut nimenomaan akvarellimaalauksesta. Seuraan ja havainnoin muitakin taiteen lajeja, mutta omakseni tunnen tämän kevyen ja ympäristövaikutuksiltaan vähiten haitallisen tavan työstää kuvataidetta.

Akvarellin oppiminen on loputon tie, olen vasta aloittanut. Se vaatii sekä havainnointi- ja luomiskykyä ja aivojen, käden ja siveltimen hallintaa, mutta nekään eivät ohjaa lopputulosta, jos vesi ja pisara väriä päättävät toisin, ja siihen tiivistyy akvarellin kiehtovuus. Parhaina päivinä teoksesta tulee vaikuttavampi kuin mitä on suunnitellut.

Nuoruuden kuvataidekoulun opintojen jälkeen jäin taiteen suhteen kuluttajaksi keskittyessäni työhön ja perheeseen. Syksyllä 2018 sairastuin harvinaiseen verisairauteen ja epävarmana eloon jäämisestä aloin opettelemaan akvarellitekniikkaa. Runsaan vuoden itseopiskelun jälkeen tie jatkui Pirkkalan taidekoulussa ja sitten Lapin yliopiston taidehistorian ja kuvataiteen perusopinnoissa.

Olen vuosia osallistunut Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Akvart gallerian näyttelytoimintaan ja sen lisäksi tullut valituksi Suomen edustajana useisiin kansainvälisiin akvarellinäyttelyihin, tärkeimpinä niistä osallistuminen jo neljään peräkkäiseen Fabriano in Acquarello -näyttelyyn Italiassa.

Omia näyttelyitä olen pitänyt Tampereella ja Helsingissä, ja Virroilla on kesäisin saarigalleria.

Osallistun 20-21.4. Taidesuunnistus-tapahtumaan pitämällä työhuoneella Tahmelan Huvilalla avoimien ovien päiviä.