Artist statement

Olen vesivärimaalari. Maalaan akvarelleja, koska veden ja värin kanssa työskentely on riittävän haastavaa, herkkää ja hallitsematonta. Minulla on intohimo koetella akvarellitekniikan rajoja. Haluan maalausten välittävän tarinoita ja herättävän tunteita. Suurin energian lähde minulle ovat värit. Vielä en ole päässyt maalarina sille tasolle, että minulla olisi yksi tunnistettava tyyli. Vahva värien käyttö saattaa olla työskentelylleni tyypillinen piirre.

Tunnistan saaneeni vaikutteita lapsuudenkodistani 1900-luvun värimaalareista, isäni ystäviltä Lennu Juvelalta, Allan Salolta ja Armas Rauniolta, ja äidin sedältä Armas Mikolalta. Nykytaiteilijoista kiinnostavat ne, jotka käyttävät monikerroksellisuutta akvarelleissaan. Kotimaisista taiteilijoista esimerkiksi Anna Retulaisen luonnoskirjat ovat jättäneet minuun pysyvän vaikutuksen.

En ole niitä, jotka uskovat otteen siveltimestä yksiselitteisesti määrittelevän taiteilijan kädenjäljen, vaan monimuotoisen ja monen kokoisen sivellintyöskentelyn lisäksi annan veden viedä väriä, valutan, suihkutan vettä, kallistan paperia eri asentoihin tai annan värilätäköiden löytää itse haluamansa muodot. Käytän vaihtelevia työkaluja sienistä teloihin, tekstiileihin, luonnon esineisiin ja yhdistän monotypiamaista työskentelyä klassisiin akvarellimaalaustapoihin. 

Akvarelli on kuin runo, ja sen tekeminen on joogaa. Vesivärimaalaus tarjoaa keskittymisen ja hiljaisuuden turvapaikan muuten kiireisessä maailmassa sekä taiteilijalle että teoksen katsojalle. Akvarellin arvaamattomuus herättää erityisen sekoituksen iloa, energiaa, yllätystä ja rauhallisuutta ja toivon, että osa siitä välittyy myös katsojalle.